Szervezeti felépítés

A Hegyközségi Tanács szervezeti felépítése:

A Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa 1995 évben létrejött szervezet, mely a Hegyközségi Törvény szabályai alapján alakult.

A Tokaji Borvidék 27 települést foglal magába:

Abaújszántó, Bekecs, Bodrogkeresztúr, Bodrogkisfalud, Bodrogolaszi, Erdőbénye, Erdőhorváti, Golop, Hercegkút, Legyesbénye, Makkoshotyka, Mád, Mezőzombor, Monok, Olaszliszka, Rátka, Sárazsadány, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Szegi, Szegilong, Szerencs, Tarcal, Tálya, Tokaj, Tolcsva, Vámosújfalu.
Az 1995. évben történt megalakuláskor a Borvidéken 21 hegyközség jött létre, melyek 2008. évben összevonásra kerültek, jelenleg 8 hegyközség működik a borvidéken.
A Hegyközségi Tanács a törvény erejénél fogva köztestület.

Tisztségviselők:
Elnök: Dr. Molnár Péter
Alelnök: Kalocsai László
Alelnök: Kovács Adorján Zoltán

A Hegyközségi Tanács önkormányzati szervei:

Tanácsülés: a Hegyközségi Tanács a hegyközségekről szóló 2012. évi CCXIX törvény alapján a borvidéken működő 8 hegyközség szőlészeti és borászati küldöttéből áll. A szőlészeti és borászati küldöttek külön szekció ülésen választották meg az Igazgatóválasztmány tagjait, 3-3 főt, így az Igazgatóválasztmány 6 tagból áll.

Ellenőrző Bizottság: 3 főből áll, a tagjait a Tanácsülés választja. A Bizottság a tagok önkormányzati érdekeinek képviseletét látja el, ennek érdekében a Tanács egész tevékenységére kiterjedő ellenőrzést végez. Ennek során a Tanács működésének törvényességét, gazdálkodásának ellenőrzését végzi.

Titkárság: A Titkárság látja el az ügyviteli, ügyintézői, gazdálkodási és egyéb adminisztratív feladatokat. A Titkárságon egy fő ügyintéző dolgozik.

Image

Kapcsolat

3910 Tokaj, Dózsa György út 2.

Magyarország

hello@winesoftokaj.hu

Magyar Bor személyesen
Wine in Moderation